Stichting Victoriepompenlogo Stichting Victorie pompen  kaart Stichting Victoriepompenkaart Stichting Victoriepompen
Laatste Nieuws en Demonstraties


Vastenaktie Scholengemeenschap Spieringshoek, SchiedamBegin april startte Scholengemeenschap Spieringshoek een actie om geld in te zamelen voor een goed doel: Victorie waterpompen in Ghana.
Tijdens de Vastenactie heeft de school een actiedag gehouden waarbij diverse activiteiten zijn georganiseerd zoals een sponsorloop, Afrikaanse dans en kaarsen maken.
Hierbij was de hele school betrokken. Voor alle activiteiten is geld opgehaald.
Zodoende kon tijdens de paasviering aan de heer Jan Mons van Stichting Victorie Pompen een voorlopig bedrag van € 3200 worden overhandigd.
Daarna is het geld inzamelen doorgegaan, waardoor uiteindelijk de actie afgesloten kon worden met meer dan een verdubbeling van het voorlopige bedrag: € 7017,12
De coördinator van de actie, de heer Ron Kemper, docent levensbeschouwing, kon dan ook vol trots aan de heer Mons melden: "We zijn heel blij dat we dit bedrag aan de Stichting Victorie Pompen kunnen overmaken".
De heer Mons reageerde verrast: "Dank u wel voor het grandioze bericht.
Wat een enorm bedrag is er bijeen gebracht. Van dit bedrag kunnen ruim tachtig touwpompen gekocht worden.
Ze worden geplaatst op waterputten van arme mensen in zuidelijk Ghana. In dit gebied is dit jaar een nieuw touwpompbedrijfje gekomen.
Met de ondernemers van het bedrijfje wordt reeds samengewerkt. Stichting Victorie Pompen gaat hen helpen een goede werkplaats op te zetten en begeleiden in hun bedrijfsvoering.
We hopen dat in de toekomst in zuidelijk Ghana heel veel touwpompen gemaakt en geplaatst kunnen worden.
Heel Spieringshoek: Bedankt voor jullie inzet en het formidabele geldbedrag!", aldus de heer Mons.
De school kijkt met veel genoegen terug op een fantastisch project, waarbij verbondenheid en betrokkenheid de basis is geweest van het uiteindelijke resultaat.

Voor meer informatie en foto's:
Fotoalbum vastenaktie spieringshoek
Fotoalbum vastenaktie spieringshoek
Fotoalbum vastenaktie spieringshoek
CD ‘In His Hands’ van RelightOp zaterdag 26 januari 2008 presenteerde het gospelkoor Relight hun CD ‘In His Hands’ in de gereformeerde kerk in Poortugaal.
Liederen van de CD werden op deze schitterende avond op indrukwekkende wijze ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Rob de Jong.
Sponsors hadden mogelijk gemaakt dat de CD opgenomen kon worden. Met het verkopen van deze CD wilden de leden van het koor de volledige opbrengst bestemmen voor touwpompen in Ghana en Togo.
Op de concertavond van 1 november 2008 werd de CD-actie afgesloten. Heel veel Cd’s waren verkocht.
Er moesten zelfs Cd’s nabesteld worden. De symbolische overhandiging van het behaalde eindbedrag werd gedaan met een fles water.
De fles bevatte 6020 druppels water. Elke druppel verbeeldde één euro.
Hiermee werd een bedrag van € 6020 aan Jan Mons van Stichting Victorie Pompen overhandigd.
Van dit fantastische bedrag kunnen zeker 70 touwpompen geplaatst worden. Waarmee meer dan tienduizend mensen over veilig en schoon drinkwater kunnen beschikken.

Allen die dit mogelijk gemaakt hebben: Hartelijk dank!


Er zijn nog enkele Cd’s ‘In His Hands’ koop. De prijs is € 10.
Ze zijn te verkrijgen bij Jan Mons.

Demonstratie


Op zaterdag 13 oktober 2007 hebben jeugdleden van Roeivereniging Barendrecht elf touwpompen bijeen geroeid. Een prachtig resultaat.
Roeiers en sponsors hartelijk dank!


Foto's: Geert Bos


Verdere demonstratie data nog niet bekent.


waterdrup